Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)

Ο ΔΜΣ θεωρείται ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την μέτρηση της παχυσαρκίας ανδρών και γυναικών.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή Body Mass Index (BMI) υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο το ύψους (σε μέτρα). Για να υπολογίσετε τον Δείκτη Μάζας Σώματός σας, εισάγετε το σωματικό σας βάρος (σε κιλά) και το ύψος σας (σε εκατοστά). Η τιμή του ΔΜΣ είναι ανεξάρτητη φύλλου και ηλικίας αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πχ σε παιδιά που ακόμα βρίσκονται σε ανάπτυξη, σε εγκύους κτλ.O ΔΜΣ δεν λαμβάνει υπόψιν το ποσοστό του σωματικού λίπους και δεν είναι ενδεικτικός ιδιαίτερα στη περίπτωση ατόμων που αθλούνται εντατικά.

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και άμεσα θα μάθετε το δικό σας ΒΜΙ

Βάρος kg
Ύψος cm
Τα πεδία του βάρους και του ύψους είναι υποχρεωτικά. Παρακαλούμε συμπληρώστε μόνο αριθμητικές τιμές.
Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):
Το βάρος σου είναι πολύ χαμηλό! Για να βελτιώσεις την καλή κατάστασή σου και την ικανότητα λειτουργίας του οργανισμού σου ,συνιστάται να βάλεις λίγο βάρος. Θα ήταν καλό να επισκεφθείς το διατροφολόγο σου ώστε να διαπιστώσεις αν το χαμηλό βάρος σώματος μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο στην υγεία σου.
Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):
Είσαι σε κανονικό βάρος και φρόντισε να παραμείνεις σ’αυτό διατηρώντας τις καλές διατροφικές σου συνήθειες.
Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):
Είσαι ελαφρά υπέρβαρος.Αν έχεις ήδη προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, υψηλή πίεση αίματος, αρθρίτιδα ή προβλήματα μεταβολισμού, θα πρέπει να μειώσεις το βάρος σου.
Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI):
Το βάρος σου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον μεταβολισμό, στην κυκλοφορία και στα οστά. Με μία τιμή σ αυτή την κατηγορία, η απώλεια βάρους θεωρείται απαραίτητη με μία ισορροπημένη διατροφή, πολλή άσκηση και πιθανόν αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες.