ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

Για να ξεκινήσετε πρόγραμμα διατροφής, είναι σημαντικό να αρχίσουμε μαζί, σωστά την διαδικασία. Πριν ακόμα πάρετε το διαιτολόγιο στα χέρια σας, κάνουμε μια συνεδρία για το ιστορικό. Δεν είναι υποχρεωτική η λιπομέτρηση, είναι όμως σημαντικό να έχετε πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις, ότι ορίζει ως ετήσιο έλεγχο ο γιατρός σας. Συνήθως γενική αίματος και βασικό βιοχημικό έλεγχο, όπως χοληστερόλες, γλυκόζη, τρανσαμινάσες κλπ. Στην λήψη ιστορικού ξεκαθαρίζουμε αν το πρόγραμμα διατροφής αφορά σε αδυνάτισμα ή διατροφή λόγω παθολογικών καταστάσεων, όπως πρόγραμμα για σακχαρώδη διαβήτη ή υπερχοληστεριναιμία ή συνδυασμό αυτών. Καταγράφεται η κατάσταση υγείας του ενδιαφερομένου, στοιχεία για την καθημερινότητα, δηλαδή ωράριο εργασίας και δραστηριότητες,  αλλά και το σημαντικότερο οι διατροφικές συνήθειες .

Με αυτά τα δεδομένα προετοιμάζεται το πρώτο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο, που θα πάρετε στο επόμενο ραντεβού. Το δικό σας, προσωπικό, εξατομικευμένο διαιτολόγιο!  Κάθε πρόγραμμα διατροφής στόχο έχει να καλύπτεται ο οργανισμός πλήρως από τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη. Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βέβαια αν μιλάμε για απώλεια βάρους, τη μείωση του λίπους. Είτε πρόκειται  για πρόγραμμα αδυνατίσματος είτε όχι, σημαντικό είναι να μάθετε να τρώτε σωστά μέσα στην καθημερινότητα που έχει κάθε ελληνικό σπίτι. Δεν υπάρχουν τρόφιμα ή φαγητά που απαγορεύονται μέσα στο διαιτολόγιο. Σημαντικό είναι να μάθουμε πως να διαχειριζόμαστε, ακόμα και αυτά που ιδανικά θα θέλαμε να αποφεύγαμε,  όπως τα γλυκά ή τα σουβλάκια τις πίτσες κ.α.

 Το διαιτολόγιο είναι πολύ συγκεκριμένο. Ορίζεται ακριβώς τι θα πρέπει να τρώτε καθημερινά, αποφεύγοντας τα χαοτικά διαζευκτικά(π.χ. ή κοτόπουλο ή ψάρι ή τόνο ),  με ευελιξία όμως, στην ρύθμιση των ημερών και την σειρά των γευμάτων μέσα στην εβδομάδα.

Οι συναντήσεις μας είναι σημαντικό να είναι εβδομαδιαίες. Κάθε βδομάδα βρίσκουμε μέρα και ώρα που να βολεύει, παρακολουθούμε την εξέλιξη κάνουμε παρατηρήσεις στο πρόγραμμα και στην πρόοδο και ανανεώνουμε το διαιτολόγιο που είναι κι αυτό επτά ημερών. Είναι σημαντικό να έχουμε τακτικές συναντήσεις και για να προλαβαίνουμε αλλά και να αντιμετωπίζουμε δραστικά τυχόν προβλήματα. Έτσι τελικά πετυχαίνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και κερδίζουμε χρόνο. Και ως γνωστόν, ο χρόνος είναι χρήμα! Αποκομίζουμε το καλύτερο που μπορεί να δώσει το πρόγραμμα της διατροφής, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Οι συνεδρίες έχουν βέβαια και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, κάποιος το πρόγραμμα με την συντήρηση, είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει τον ιδανικό τρόπο που πρέπει να τρέφεται, αλλά να αναγνωρίζει ακόμα και τυχόν λάθη που μπορεί να κάνει. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την διατήρηση του αποτελέσματος. Γι' αυτό και ορίζουμε συναντήσεις, συνήθως μία φορά τον μήνα ειδικά τον πρώτο καιρό, μέχρι όλα αυτά που μάθαμε και αντιμετωπίσαμε, να γίνουν πλέον συνήθεια και τρόπος ζωής!     

  

Καλή επιτυχία!

ΚΑΛΟΥΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Videos
HOW IT WORKS
Πρόγραμμα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
DIET COACHING ολιστική αντιμετώπιση
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ